Football képviseletünk az Olympiádon.

Football-csapatainknak az egymás közti és a külfölddel való szereplése jogosan ébreszti fel bennünk azt a kérdést, hogy érdemes-e válogatott csapatunkat a londoni olympiádra felküldeni. Két szempontból foglalkozhatunk a kérdéssel, mely már annyiból is sürgetős, mivel közel állunk a terminushoz, sport és társadalmi szempontból.

Nem a hazai csapatok egymás közti mérkőzéseire akarok ezuttal hivatkozni, hanem a külfölddel való szerepléseikre. Most már egész biztonsággal beszélhetünk a csapatok teljes formájáról. Az FTC., MAC., MTK. ez a három csapat, mely nemzetközi viszonylatban sikeresen tudja fölvenni a küzdelmet.

Az FTC. eredménye a cseh Spártával (4:0); a MAC.-nak szép és az összjátékra helyezett játék után a New Pirates angol alkalmi csapattal szemben elért (1:4) eredménye; az MTK.-nak a legkiválóbb bécsi csapattal, a WAC.-al folytatott eldöntetlen játéka (1:1), azonkívül, az FTC., MAC., MTK. legénységéből kiválogatott és méltán magyar válogatottnak nevezhető csapatnak a New Pirates-szel szemben 1:0-s veresége, mind oly eredmények, melyek elől kitérni nem lehet.

A magyar válogatott csapat 5:2 győzelme a legjobb cseh válogatott ellen, mely a londoni olympiádon dicső szereplésre volt hivatva, oly kiváló és szemmellátható javulása a magyar football-sportnak, hogy érdemlegesen kell ezzel a kérdéssel foglalkoznunk.

Sportszempontból határozottan szükséges kiküldenünk a válogatott csapatot. Már maguk az eredmények, melyeket csapataink, illetőleg a válogatott csapat elért, föltétlenül szükségessé teszik a kiküldetést, mert a magyar fiuk megállnák helyüket az angol csapat kivételével, minden más külföldi nemzet válogatott csapatjával.