Az első magyar füleslabda-bajnokság.

Május 3-án rendezte meg a MOTESz. az első magyar füleslabda-bajnokságot 3000 főnyi lelkes közönség jelenlétében a hatalmas millenáris versenypályán. A MOTESz. a tornászköröknek régi óhaját valósította meg a bajnokság megrendezésével. A Testedző Szövetség kötelékébe tartozó egyletek már régen és oly intenzíven gyakorolják e férfias és felette egészséges játékot és a közelmultban oly fényes eredményeket értek el e téren, hogy a bajnokság kiírása immár elodázhatlan szükségessé vált.

A bajnokság döntő küzdelme a pünkösdi országos tornaünnepélyen fog eldőlni, előzőleg a budapesti és a vidéki kerületek tartják meg előmérkőzéseinket. A budapesti kerületben a BTC., a BBTE., a Postások és a III. ker. FVE. csapatai tartották meg az első mérkőzéseiket.

Délelőtt a II. osztályu délután az I. osztályu csapatok mérkőznek. Az első osztályu csapatok mérkőzése igen érdekes és izgató jelenetekben bővelkedett; különösen a BBTE. és a III. ker. T. és VE. mérkőzése tetszett. Igen jól játszott a Postások csapata is, míg a BTC. csapatán meglátszott, hogy csupán lelkesedésből állott ki, mert legjobb játékosait nélkülözni kénytelen volt.

Feltűnést keltő volt az egyes játékosok haladása különösen az egykezes dobásokban, Erődi, Dánér, Csalotzky, Oderszky, Paulin szép és eredményes játéka erősen kétségessé fogja tenni a vidék győzelmét a bajnokságban.

A budapesti kerület előmérkőzéseinek eredménye a következő:

Postás – BTC. 9:0
BBTE – III. ker. T. és VE. 4:0

Hogy a bajnokságot melyik csapat fogja megnyerni, azt előre nem jósolhatjuk meg; de az bizonyos, hogy a győztes csapatnak igazán kiváló és magas klasszisu játékot kell produkálnia, ha győzni akar.

A mérkőzéseket, melyek a footballmatcheket előzték meg, nagy közönség nézte végig, mely különösen a második BBudai TE. – III. ker. TVE. mérkőzést nagy érdeklődéssel nézte s daczára annak, hogy a füleslabda korántsem oly gazdag izgató momentumokban, mint a footballjáték, mégis gyakran élénk érdeklődésének és izgatottságának adta jelét a közönség.