Meggyilkolt közjegyző

Megrendítő gyilkosság történt a mult héten, szerdán Keszthelyen. Egy Romay Mihály nevű elmebeteg az utczán megtámadta és revolverlövésekkel megölte Lénárd Ernő királyi közjegyzőt. Az volt a rögeszméje, hogy Lénárd volt az oka annak, hogy ő nem kapott annyi örökséget, a mennyit várt.

A közjegyző szerdán este félnyolcz órakor a kaszinóból hazafelé indult, de alig ért ki az utczára, megtámadta őt az elmebeteg ember és négyszer rálőtt. A szerencsétlen e kiáltással rogyott össze: „Jaj, megölt Romay!” Nehány pillanat alatt nagy néptömeg csődült össze.

A haldokló közjegyzőt bevitték a szemben levő gyógyszertárba, a hol a gyógyszerész megállapította, hogy az egyik golyó a szívbe hatolt és a közjegyzőt már nem lehet megmenteni. – Egyórai fuldoklás és kinlódás után a boldogtalan ember meghalt.

A színhelyre hivott csendőrök azonnal Romay lakására siettek. Mikor a csendőrök benyitottak a folyosóra, a szobából pisztolylövés hallatszott. Berohantak a szobába és ott a padlón holtan találták Romayt. Öngyilkos lett.