A szabadkai kamorra

Ismeretes, hogy két héttel ezelőtt Szabadkán egy fiatalember jelent meg Récsey Ede dr. dusgazdag ügyvéd lakásán és azt mondotta a nevelőnőnek, hogy Lóz István tanár kéreti Récsey legidősebb fiát, hogy menjen föl az intézetbe. A nevelőnő azt felelte, hogy a legidősebb fiut máshová küldték, ellenben a hatéves Elemér elmehet. Az ismeretlen ezután a kis Elemérrel eltávozott.

Estefelé Récsey ügyvéd levelet kapott, a melyben azt írják neki, hogy a fiát a szabadkai kamorra elrabolta és ha estig nem fizet 30,000 koronát a lakására küldendő embernek, a fiut meg fogják ölni. Az ügyvéd feljelentésére a rendőrség nyomozni kezdett s megállapította, hogy a Majsai-szőlők közt két uriruhás fiatalember lakást bérelt és ott nagyon gyanus módon viselkedik. A rendőrség kiment oda és a lakásban ott találta a kis Récsey Elemért egy fiatal emberrel. A másik fiatalember a rendőrök közeledtére elmenekült.

A szobában két revolvert és egy csomó töltést is találtak. A rendőr a fiatalembert be akarta kisérni a városba. Utközben az ifju ember elvágódott a földön és halottnak tetette magát. A kisérő rendőr erre egy füszeresboltba ment, hogy a mentőkért telefonozzon, mire azonban visszatért, a foglya megszökött.

A további nyomozás során, megtalálták a két fiatalembert. Az egyik: Horni Lénárd hentes, a másik Kiss Ferencz rovott multu könyvelő. Mindkettőt letartóztatták.