Megkezdődött a football bajnokság

Az elmult vasárnapon immár megkezdődtek az első- és másodosztályu bajnokságok mérkőzései is.

Mindjárt az első napon került össze négy legjobb csapatunk: a BTC. – FTC. és a MTK. – MAC. Daczára annak, hogy e délutánon nem kevesebb mint tíz mérkőzést játszottak, közönség minden pályán elég szép számban jelent meg, sőt a millenáris pályán nemzetközi mérkőzések közönségével vetélkedő számban jelent meg a nézők sokasága. Ez is bizonyítja, azt, hogy a nemzetközi mérkőzések hova-tovább már egészen nélkülözhetőkké fognak válni nálunk, mert a hazai matchek is ép oly, sőt néha még nagyobb érdeklődést keltenek, mint egynémely külföldi mérkőzés.

A legnagyobb érdeklődés a BTC. – FTC. és MAC. – MTK. mérkőzései felé fordult. Bár a csapatokon meglátszott, hogy még szezon legelején vagyunk, mégis általánosságban igen szép és nívós játékot produkáltak. Különösen kitünt a BTC. csapata, melynek uj összeállítása jól bevált. Első szereplésével mindjárt értékes győzelmet szerzett magának a FTC. felett.

A piros-fehérek tartalmas, lendületes játéka, fejlődésképes játékosai, de főként a csapat lelkesedése arra engednek következtetni, hogy az idei bajnokságban a BTC. jóval jelentősebb szerepet fog játszani, mint a tavalyiban. Hátvédjei biztos rugásuak, fedezetei – ezuttal különösen Schaschek – elsőrangu klasszist képviselnek. Az uj jobbszélső, Dobó pedig igen fejlődésképes, tehetséges fiatal játékos. A csapat legjobb embere Bihary kapuvéd volt, ki valósággal védhetetlennek hitt labdákat tett ártalmatlanná. Briliáns formája után ítélve, aligha csalódunk, ha benne látjuk a legközelebbi magyar válogatott csapat kapuvédőjét.

A FTC. még nem érte el tavaszi formáját. Játékosai még nincsenek bejátszva, de reméljük, hogy egy-két match után ismét a régebbi kitűnő és gólképes legénységgé válnak.

Az előző gyors iramu, lendületes játék után már gyengébbnek tünt fel a MAC – MTK. match. A játék nem volt oly lendületes, a játékosokon pedig nagyon látszott a tréning hiánya. A jobbik csapat a MAC. volt, mely jól megérdemelt győzelmet aratott bajnokcsapatunk felett. Kár, hogy a győztes csapat jobb hátvédje igen gyakran követett el oly szabálytalanságot, melyek következtében a kitűnően bíráskodó Fehéri Ákos (BTC.) sokszor volt kénytelen a játékot megakasztani.

E mérkőzéseken kívül a Törekvés – BAK. bajnoki match folyt le eldöntetlenül, míg a második osztályban a Postás SpE. aratott győzelmet a KAOE. felett.
A Köb. TE. és TLE. ellenfeleik a NSC. illetve III. ker. TVE. javára a mérkőzést lemondták.

Itt említjük meg, hogy daczára az e napon lefolyt nagyszámu mérkőzéseknek, pályában nem volt hiány, az összes mérkőző egyesületek kaptak pályát matchek számára.