A MOB. végrehajtó-bizottsága és a footballkiküldetés

A MOB. végrehajtó-bizottsága e hó 9-én ülést tartott Gerenday György elnöklete alatt és Muzsa Gyula orsz. képviselő, társelnök jelenlétében. A tanácskozás egyetlen tárgyát a footballkiküldetés feletti határozathozatal képezte.

A MOB. footballszakosztály sajnálkozással tett jelentést arról, hogy anyagi eszközök hiányában a magyar reprezentatív csapat kiküldetése nem valósítható meg. – Ennek ellenében a footballszakosztály javasolja, hogy a MOB. által eredetileg a footballsport képviseltetésére előirányzott 1200 korona összeg, fordíttassék egy a játékot és a tréningrendszert, egy bíráskodást és a bírókérdést és egy az angol szövetségi ügyek adminisztráczióját tanulmány tárgyává levő szakember kiküldetésére. A szakkérdések tanulmányozására kiküldendők pedig Gillemot Ferencz, Horváth Ferencz és Kárpáti Béla volnának.

A MOB. elnöksége a rendelkezésére álló 1200 koronából a kiküldetés czéljaira 800 koronát Kárpáti Béla kezéhez kiutalt. A fennmaradt 400 koronát pedig Gillemot Ferencznek juttatja, aki csak e hó 25-én utazik Angliába a nálunk még meg sem honosodott angol labdajátékok tanulmányozására. Gillemot a nálunk is ismert FC. Celtic vendége lesz és a rugby játékban mint aktív játékos is fog szerepelni.