A Versenypálya Szövetség és a közönség

A gyakorta ismétlődő rendzavarások meggátlása végett a Budapesti Versenypálya Szövetség olyan rendszabályokat léptetett életbe október hó 1-től kezdve, melyek majdnem azonosak a Lovaregylet által kibocsátott ilyennemű szabályzattal.

Ezentul tehát mindenki, aki a millenáris pálya területére belép, aláveti magát a Versenypálya Szövetség rendszabályainak és ilyen módon a rendbontók ellen erélyesebben járhat el majd a Pályaszövetség vezetősége természetesen rendőri közbenjárással. Az uj rendről, a közönséget figyelmeztető táblákon tájékoztatják, melyeket a millenáris pályán már vasárnaptól kezdve feltünő helyeken kifüggesztenek.

Nagyon helyes, hogy a Pályaszövetség vezetősége a nagyközönség szenvedélyes kitöréseit valami módon meggátolja, mert elvégre a labdarugó mérkőzések nem bikaviadalok és a játékot üzők sem kötelezhetők arra, hogy a publikum brutális kifakadásait szó nélkül lenyelnék.

A lármázókat és azokat akik uriemberek sportjáról durva véleményüket nyilvánítják, erélyesen meg kell rendszabályozni. Olyanokra, akik a sport fejlődésében kíméletlenül megakasztani akarják, semmi szükség nincsen azon helyeken, ahol sportot üznek.