A HENRIK HERCEG TÚRAÚT MAGYARORSZÁGON.

A mult hét munkássága dr. Delmár Tivadar négynapos tátrai kirándulásában és a sportbizottság kedden megtartott ülésében kulminált.

Dr. Delmár nyitott Benz-kocsiján szombat reggel indult el Budapestről 8 fok hidegben. Első nap a Budapest – Selmecbánya – Körmöcbánya – Ruttka – Zsolnai utat tette meg, útközben folyton küzdve az olajbefagyás okozta nehézségekkel.

Második napon a Poprádi útvonal következett. Harmadik napon Poprádról Késmárkon át a lengyel határig ment Delmár gr., onnan pedig a Barlangliget – Tátrafüredi úton, melynek használatát Nógrádi alispán előzékenyen megengedte, Poprádon át Iglóig utazott. Utolsó nap Iglóról a Balassagyarmat – Rimaszombati úton tért Budapestre vissza a buzgó automobilista.

A túra, melyet Delmár dr. Frey Ferencz kíséretében tett meg, eltekintve a koronként 17 fokos hidegtől rendkívül élvezetes volt. Az utak talán az egy Budapest – Váci útvonalat kivéve elég jók voltak, azonban Magyar Automobil-Club által proponált útvonal ugy jóság, mint sceneria tekintetében a zsolnai utat határozottan felülmulja.

Delmár dr. az útvonalon végig jegyzeteket készített az útvonal állapotáról, amelynek alapján fog elkészülni a hivatalos útleírás. Az úti jegyzetek mellett az út szebb részleteinek fényképfelvételéről is gondoskodott Delmár dr., amelyeket annak idején közölni is fogunk lapunkban.

Jelen számunkban Frey Ferencz ur szivességéből közöljük Delmár dr. fényképét, amely a sportbizottság e buzgó tagját az e turán nagyon is szükséges alapos bundadreszben tünteti fel. A nagy tátrai inspekciós túra megtételéért a Magyar Automobil-Club valóban hálás lehet buzgó tagjának ezért a fáradságos munkáért, melyet dacára a hideg időjárásnak, programmszerűen bevégzett, csakhogy a berlini központnak idejében közölhesse a klub a Magyarországra vonatkozó adatokat.