Az ízlés mint ezermester

Az jó ízlés valóban ezermesternek mondható; csodákat teremt és alkot, meleggé, lakályossá varázsolja a rideg házat, csinossá, bájossá teheti az oly nőt is, kit az Isten nem is árasztott el tulságos szépséggel. Egy jól elhelyezett szalagcsokor, ízléssel összeállított és viselt sikkes kis ruha többet mutat az izléstelenül viselt drágaságnál.

A jóízlés dicshimnuszát zengik, müvészetét igazolják a képek, melyeket eredeti fényképfelvételek nyomán mutatunk be olvasóinknak. A babos kis fouland-ruha ugyancsak egyszerü s mégis mily kedvesen hat a szemlélőre.

Az őszi divat egy másik remeke a tarka himzéssel és sötét selyemmel diszitett voile-ruha; semmi keresettség, mesterkéltség! Egyszerü elegánczia jellemzi ezt, valamint a 2-ik képünkön bemutatott csodaszép utczai öltözéket. Fesztelenül borul a bájos nő testére az erős szálu selyemből készült, egybenszabott tunikás ruha, a mely két aljból áll. A sorozat clouja a 3-ik képünkön bemutatott estélyi toalett. A dusan himzett hajnalvörös meteorselyem mesteri redőkben omlik a csodaszép alakra.