Képes oldal

1.

Ratan Tata indus herczegnő (a képen baloldalt, fején indus selyemkendővel). A herczegnő nemrégen vásárolta meg az orleánsi herczeg angolországi birtokát és kastélyát. Képünk azt a jelenetet mutatja be, mikor a herczegnő egyik barátnőjének látogatását fogadja.

2.

Kelet és Nyugat lányai. Érdekes kettős kép. A baloldalon levő ugyanis a barodari dusgazdag gajkavár (indus fejedelem) egyik leánya, a másik Roxburgue herczegnője. A barodai herczegnő az angol koronázási ünnepségek alkalmára Londonba utazott, a hol hosszabb ideig maradt és nem régen résztvett egy angol főuri kerti ünnepélyen.

3.

Gróf Károlyi József függetlenségi képviselő, aki a mult héten egy parlamenti beszédében, a 48 előtti osztrák hadsereget kritizálta. Gróf Sternberg Adalberg osztrák főur ezért sértő hangu levelet írt Károlyinak.

4.

Pörtscbachon toilett-versenyt rendeztek az ottani fürdővendégek. A zsüri tagjai mind oszrták urak voltak, mindazonáltal az első dijat egy magyar urinő nyerte meg a képünkön látható ruhával. A nyertes: Kunczné urnő.

5.

Hajós Henrik, a 33. F. C. kitünő távuszója, a mult héten a bécsi Dunába tartott versenyben biztos győzelmet aratott a bécsi uszók ellenében. Hajós győzelme révén első ízben jut Auszria hosszutávuszó bajnoksága magyar kézre, ami annál nagyobb dicsőség, mert a oszrtákok épp a hosszutávuszás terén voltak mindig velük szemben fölényben.