Északi játékok Stockholmban. (febr. 6.)

Erős fagy mellett kezdődtek meg az északi játékok, amelyen óriási tömeg érdeklődő jelent meg. A versenypályán a svéd trónörökös, Gusztáv Adolf, ki a játékok rendezőbizottságának tiszteletbeli elnöke, korcsolyával a lábain, maga is részt vesz a rendezésben.

Az első napon végzetes baleset történt. Nissen mérnök, a szenior gyorskorcsolyázóverseny egyik résztvevője, a czél előtt elbukott és sulyos belső sérüléseket szenvedett. Rövid idő mulva a korházban meghalt.

Az első nap megtartott két futamban az idei Európa-bajnok, Mathiesen Oszkár győzött, az 500 méterben Sigurd Mathiesen, a 5000-ben pedig a svéd G. Thoren ellen, míg a szerencsétlen lefolyásu oldboys-versenyt (500 m.) a finn származásu 45 éves Baltscheffsky nyerte meg.

Szende Andor és Méray Horváth k. a., akik Szentgyörgyi Imre dr., a MOKSz. és a BKE. hivatalos képviselőjének kiséretében utaztak ki Stockholmba, a szenior műkorcsolyázásban vettek részt. Méray-Horváth k. a. versenyében második lett. Szende Andor azonban helyezetlen, de mutatványairól nagy elimeréssel nyilatkoztak a szakkörök.