A vidék kerékpárosaihoz!

Budapesten kívül az ország minden városában tudtommal vannak kerékpárosok s tudtommal léteznek kerékpáros egyesületek is, de még sem érthető azonban, hogy azok teljesen elkülönítve a kerékpáros gócponttól, a fővárostól, mint különálló testületek fejtenek ki kisebb-nagyobb tevékenységet a sport érdekében.

A többi sportágaknál látjuk, hogy a vidék mennyire támogatja a megfelelő sportszövetséget, mondhatnók, gerinczét képezi a fővárosban működő szövetségnek. Az együttmunkálkodásnak aztán meg is van az eredménye, mit bizonyítani szükségtelen.

Meg vagyok győződve, hogy vidéken nagyon jó versenyanyag van s mért nem mérhetnék ezek a főváros versenyzőivel össze erejüket? Amit más sportok és sportszövetségek megtehetnek, mért ne tehetné meg a kerékpársport és a kerékpáros szövetség?

Nem gondolják a vidéki kerékpárosok, hogy a fővárosi kerékpárosokkal való tömörülés a sport javát mozdítaná elő. Mily szép dolog volna, ha nyilvánosságra hozhatnók, hogy például egy kolozsvári kerékpáros nyerte meg a budapesti Vándorkedv k. kör hegymászó bajnokságát, vagy pedig a kassai kerékpáros kör bajnokságában résztvesznek az ország összes hírneves kerékpárosai. Mily kedvező színben tüntetnénk fel pl. örökös ellenségünk, az osztrákokkal szemben?

A sportnak tesznek szolgálatot a vidéki kerékpáros egyesületek, ha az ország egyetlen kerékpáros szövetségébe, a Magyar Kerékpáros Szövetségébe tagfelvételre jelentkeznek. Oly városokban, hol még nincs kerékpáros egyesület, okvetlen alakítandó egy olyan s azonnal csatlakoznia kell a MKSZ.-hez. Vidéki magánkerékpárosok szintén iratkozzanak a szövetség kötelékébe. A csekély támogatás, melyben a szövetség ez oldalról részesül, kamatosan térül meg minden egyes tagnak külön-külön.