Síverseny a budai hegyekben.

A Budapesti Egyetemi Turista Egyesület és a Magyar Sí Klub február 28-án tartották együttes síversenyüket a Normafánál.

A versenyen mindkét egyesület tagjai nagy számmal jelentek meg s így biztosítva volt a verseny sikere is. A programmon négy szám szerepelt, u. m. rövid lesiklás, műfutás, ugrás és távverseny, ezek közül a távverseny az idő előrehaladottsága miatt lemaradt.

Örömmel konstatáltuk, hogy az egyetemiek sokkal nagyobb számmal vettek részt a versengésben, mint a Magyar Sí Klub tagjai, ami eléggé bizonyítja az ifjuság érdeklődését a téli sportok e legszebbike iránt. Daczára, hogy nem igen ismerték a Normafa vidékét és terepét, közülük vasárnaponkint csak egy-kettő jelent meg elvétve, mégis minden számban, melyben indultak, biztosították önmaguknak az első helyet s kitünt róluk, hogy technika és tudás tekintetében is felette állanak a Magyar Sí Klub tagjainak.

Különösen Jordán Oszkár, Kaczander Ernő, Hruby Ede dr., Madaras Jenő, Fodor Károly mutattak szép formát, míg a Sí Klub tagjai közül Posselt Gyula, Metzler Jenő dr., Hiesz Jónás állottak társaik fölött.

A jury tisztségeit Schwicker Richárs dr., Déry József, Karafiáth Jenő dr. és Barcza Imre töltötték be. A pályát a nézőknek egész tömege lepte el, különösen az ugrás vonzott rendkívül sok érdeklődőt.

Részletes eredmények:

I. Lesiklóverseny. Terep a Normafa lejtője és a Sigray-telek. Táv kb. 1 km., magasság kb. 100 m. 1. Hruby Ede dr. (BETE.) 2. Kaczander Ernő (BETE.) 3. Posselt Gyula (MSK.). Az első három versenyzőt csak másodperczek választják el egymástól.

II. Műfutás. 1. Jordán Oszkár (BETE. és MSK) 34 pont, 17 kör, 2. Metzler Jenő dr. és Hiesz Jónás 28 pont, 14 kör, 3. Hruby Ede dr. és Madaras Jenő (BETE) 26 pont 13 kör. A fagyott, jeges havon igen nehéz az egyes íveket leírni s a kísérletezők jó része még az első íven sem jutott tul. A győztes a kitüzött 6 zászló között gyönyörü biztonsággal végzi az előírt gyakorlatokat.

III. Ugrás. 1. Kaczander Ernő (BETE.) és Posselt Gyula (MSK.) holtversenyben, 2. Schleicher György (MSK), 3. Madaras Jenő és Wiesinger Alfonz (BETE.) Kaczander szép stílszerű ugrása és testtartása a többiek gyönge technikáját felülmulja; különösen második ugrása keltett nagy tetszést, melyet gyönyörü Telemarkkal fejezte be.