A budapesti nagy regatta.

Előkelő közönség előtt, kitűnő rendezés mellett a legteljesebb siker jegyében folyt le a vasárnapi nagy evezősverseny a Margitsziget pesti Dunaágban. A versenyek ezuttal valóban nemzetköziek voltak és az éveken át megszokott egyhangu és érdektelen párharczok helyett szép küzdelmeket helyeztek kilátásba, mert osztrák szomszédjaink legjobb evezőseiket küldték le hozzánk. A verseny legujabb diadala volt evezőssportunknak, melynek óriási fölénye az osztrákoké fölött ujból beigazolódott, bár utóbbiak is nem egyszer erős küzdelemre kényszerítették legjobbjainkat.

A nap hősei természetesen ismét a Pannónok voltak, kiknek mult évi diadalmas sikerei után érdeklődéssel néztünk idei első szereplésük elé. Munkájuk nem maradt el a tavalyi mögött s a szenior nyolczast, a négyes bajnokságot és az általuk alapított „Pannonia díj”-at canterben vitték haza, bár a senior csapat 2 kiváló emberét volt kénytelen nélkülözni.

A nap egyéni főszáma – a skiffbajnokság – a Neptunnak szerzett megérdemelt győzelmét, kiváló skiffistája, a tavaly még junior Mészáros révén, ki küzdelem után bár, de biztosan verte kiváló ellenfeleit: a „nemzeti” Killert és a Bécsi Naglt. Ez volt általában a nap legszebb küzdelme, melynek érdekessége csak annyiban veszített, hogy Pitschmann régi szokásához híven, az első start után keresztezvén a mezőnyt, a pályabíró által – kissé tulszigoruan – a versenyből kizáratott. Az eredményen azonban ő sem változtathatott volna.

Imponáló volt Killer és Levitzky (nemzeti) győzelme a kettős párevezősben az osztrák Pitscmann-Ramsauer pár felett, bár utóbbiak esélyén sokat romlott, hogy Ramsauer rögtön a start után rákot fogott.

A junior skiff végre meghozta Pay’r (Duna) tartós szorgalmának jutalmát, ki könnyen 4 hoszszal verte ellenfelét.

Az idegenek közül a bécsi „Pirat” szerepelt legeredményesebben: a junior és a II. oszt. négyesben aratott győzelmük megérdemelt volt, bár utóbbihoz inkább szerencsével jutott, mert a „Duna” favoritcsapata, nemkülönben a „Sirály” is, a szél által felkorbácsolt hullámokban vizzel megtelt hajóikkal a versenyt feladták.

A senior egyest szintén külföldi, a brünni Sablating nyerte.

A rendezés jóval felülmulta az előző évieket, - ami Ábrai Zoltán titkár érdeme, - bár meglehetősen megnehezítette azt a délelőtti erős szél és hullámzás, mely részben az eredményeket is befolyásolta.