A FTC. pályája.

A napilapok hírt adtak már arról, hogy a főváros ismét egy uj sportteleppel gazdagodik. A főváros folyton erősbödő, fejlődő sportéletére kétségkívül igen jó hatással lesz az uj intézmény, mely habár a millenáris pálya népszerüségével és kedvező fekvésével aligha tud versenyezni – de mindenesetre arra lesz hivatva, hogy a „millenáris” tulságos igénybevételét s tul lefoglaltságát – csökkentse.

A footballszezonban a millenáris pályán egyéb versenyeket tartani ugyszólván lehetetlen. Ha azonban lesz a fővárosban egy uj, modern pálya, a footballmérkőzések egy része bizonyosan ide fog szorulni s így alkalma lesz a millenáris pályának, hogy ott népszerüségénél s látogatottságánál fogva egyéb sportágak fellendülését s megkedveltetését is előmozdítsa.

Az uj pálya a Hungária köruton, a Népliget mellett villamossal igen könnyen megközelíthető helyen épül. A pálya létesítésének pénzügyi részét egy lipótvárosi pénzcsoport intézi és finanszírozza, míg a terveket és a sportbeli vezetést a FTC. szolgáltatja.

A sporttelepen atlétika, több tennisz- és 2 football-pálya, tribünök és klubház lesz. A tribünök alatt pedig a torna- és vívó-termek, öltözők, valamint a fürdőhelyiségek nyernek elhelyezést.