A Budapesti Torna Club atletikai versenye.

Kóczán Mór (BTC.) megjavítja a svédgerelyvetés világrekordját.

Kisasszony napján és megelőző kedden rendezte a Budapesti Torna Club jubiláris atletikai versenyét. A kétnapos meeting a BTC.-nál megszokott jó rendezésben az atléták szép számának részvétele mellett folyt le.

A versenyen a megjelent nagy közönségnek, az egyes számok nagy élvezetet nyujtó küzdelmei mellett nem várt szenzáczióban is volt része. Kóczán Mór, a világrekorder gerelyvető, saját világrekordját ismét megjavította.

Kóczán most ismét teljes formában van; dobásai bámulatosan biztosak, versenyközben minden egyes hajítása 55 méter közül volt. Épenséggel nem lesz meglepő, ha Kóczán ujra megjavítja rekordját.

Rekordidő alatt győzött az 5 km.-es gyaloglásban Szablár Péter, a BTC. kitünő gyaloglója, biztosan verve Maczákot.

A diszkoszvetést Mudin Imre nyerte meg Luntzer ellen, ki régi formáját nem képes visszanyerni. A távolugrást közepes eredménynyel Kováts nyerte. Jellemző, hogy eredményénél az ifjusági távolugrás győztesének eredménye jobb, ami a fejlődő generáczióra igen jó fényt vett.

Szép győzelmet aratott Szerelemhegyi a 300 m.-es síkfutásban. Ideje nem elsőrangu ugyan, de győzelmének értékét emeli, hogy a vert mezőnyben volt Nagy és Radóczy. A pontversenyt a MAC. nyerte 22 ponttal.
A verseny jó rendezése Liedemann Ferencz és Csegedy Béla érdeme.