A francia evezősök

A francia evezősöket, kik a frankfurti nyolcas csapat ellen győzedelmesen mérkőztek meg Párisban, most nagy ünnepeltetésben részesítették.

A győztes evezősöket a városházán díszfogadásban részesítették s mindegyiknek a város arany plakettjét nyujtotta át a polgármester, az egész községtanács élén köszönetet mondva, hogy a német evezősök felett oly gyönyörü (3 1/2 hossznyi) győzelmet nyertek.

A francia akadémia sem zárkózik el ilyenkor, amikor a közélet ünnepel. Elküldte ez ünneplésre ő is képviselőjét, ki a francia akadémia pálmaágát nyujtotta át L. Roche vezérevezősnek, ki most negyedszer vett részt a frankfurtiak elleni matchben s ezek között háromszor győzelmesen strokeolta csapatát.

E mérkőzés a 9-ik volt, ebből Páris ötöt, Frankfurt négyet nyert. A frankfurti evezősök tiszteletére is számos lakomát rendeztek. Péntek este nagy küldöttség várta a frankfurti evezősöket a pályaudvaron Doyen elnöklete alatt. Szombaton Doyen elnöknél voltak villásreggelin és a „S. N. de la Basse-Saine” evezős clubnál ebéden. Másnap vasárnap délelőtt a pihenésnek volt szánva, délután 3-kor vette kezdetét a verseny, mely után a franczia evezőstől a legszívélyesebb bucsut vették a jövő évi frankfurti viszontlátásig.