Páris – Frankfurt evezősei

Páris – Frankfurt evezősei közötti nyolcas match az idén Párisban került eldöntésre a 2500 méteres Courbevoie-Asuieres-i pályán. A két párisi egylet evezőseiből összeültetett párisi csapat három és fél hosszal győzőtt 8:11 alatt. Mindvégig a francia csapat vezetett.

A frankfurti csapatot ez évben a „Germania” képviselte. A Germania nyolcasa részt vett az idei német bajnokságban, hol Mainz és Ludwigshafen után 3-ik helyre érkezett.

A francia csapat ellenben oly jó volt az idén, hogy ugyanez a csapat legyőzte a gandi híres nyolcast az Európa bajnokságban. A gandi nyolcas hat embere, az idén Henleyben győztes vala. A két párisi egylet szövetkezése épen a belga csapat ellen irányult, de az Európa bajnoksági versenyek után is együtt maradtak a frankfurtiak ellen.

A versenynek különben óriási nézőközönsége volt, az egész pálya mindkét oldalát nagy néptömeg lepte el. A francia kormány a versenyen hivatalosan is képviseltette magát Pozzi külügyminiszter és a francia tengerészeti miniszterium Dumenil osztályfőnök által. A németek párisi nagykövete gróf Prückler, szintén hivatalosan vett részt a versenyen, mely ezuttal a németek vereségével végződött.