Hölgyek tornája a Budapesti (Budai) Torna Egyletben

A BBTE. Attila-utczai tornacsarnokában folyó hó 14-én vasárnap délután kedves és jelentőségében örvendetes tornászünnepség folyt le, a mikor is az egyesület hölgytornászaiból alakult csapat, egy hölgy tornász-estély keretében először jelent meg meghívott közönség előtt.

Az egyesület már hosszabb idő óta fáradozik azon, hogy a budai hölgyközönség körében a rendszeres tornázás nagyfontosságu eszméjét terjessze, mely fáradozásét az ez alkalommal látottak után ítélve biztató siker koronázta.

A tornázásban 14 hölgy vett részt, akik a felvonulás után – miközben a nagyrészt hölgyekből álló nézőközönség zajos tapssal üdvözölte a kedves csapatot – először a svéd nevelő tornázás rendszeréből vett szabadgyakorlatokat, majd pedig a szereken való tornázás köréből ugrási gyakorlatokat mutattak be.

Ezeket a svéd tornaszereken a bordás falon és a tornapadon végzett gyakorlatok követték. A tornászati rész befejezését futási gyakorlatok és labdajátékok képezték. Az egyes gyakorlatok után a közönség élénk tapssal jutalmazta a hölgytornászokat, ami buzdítással szolgálhat jövőre.

A tornázás befejezése után az egyesület meghívott fiatalságának részvétele mellett kedélyes és tea-yourra gyült össze a kb. 100 személyből álló társaság, amely a késő esti órákban oszlottak csak szét.