A II. osztályú csapatok jövendő szerepléséről

II. csapatok mérkőzéseinek megtartását határozta el a Szövetség tanácsa mult szerdán tartott ülésén. Örömmel veszünk tudomást e határozatról, mely bajnoki versenyeiből kizárt II. csapatoknak jövendő szereplését lesz hivatva biztosítani.

Az egyletek II. csapatai tudniillik ezideig bajnoki mérkőzéseken nem vehettek részt, mert példának okáért az I. osztályú egyletekhez tartozván, II-od osztályú bajnokságért nem is versenyezhettek s legfeljebb arra voltak jók, hogy az I. csapat tartalékját képezhették. Ennek pedig az lett a következménye, hogy játékkedvüket ki nem elégíthevén, egyletüket faképnél hagyták s valamely II-od osztályú egyletnél kerestek alkalmas működési teret s így aztán az I. klasszisú csapatok II. csapatjuk legjobb játékosait voltak kénytelenek elveszíteni s nem pótolhatták az I. csapatnak elmaradt vagy visszalépett játékosait méltó utódokkal.

Jól tette tehát a Szövetség tanácsa, hogy a II. csapatok mérkőzéseinek megtartását díj kitűzésével lehetővé teszi s alkalmat ad ezáltal egyleteinknek újabb erőket kiképezni I. csapatjaik számára.