Ujpesti Torna Egyesület – Budapest Torna Club 5:1

A mult heti mérkőzések alaposan ráczáfoltak a papírformára. A bajnokság utolsó helyén levő csapatok, mintegy utolsó erejöket megfeszítve, egy elkeseredett küzdelemben megmenekedtek a kiesés szomoru sorsáról. Áll ez különösen az UTE-re. Ez az egyesület, amelyet leginkább fenyegetett a kiesés réme, egy lelkes küzdelemben megverte a Budapest Torna Clubot. Nem akarunk kommentárokat füzni az UTE. győzelméhez, megelégszünk e helyütt csupán annak a régi és hihetetlen football-eredményekkel számtalanszor igazolt elvnek a megismétléséről, hogy a lelkesedés a footballban csodákat müvel. Ez a lelkesedés teremtette meg az UTE. győzelmét is.


(I. oszt. bajnokság.)

Ujpesti Torna Egyesület – Budapest Torna Club 5:1
Alig hisszük, hogy a tavaszi szezon hozna még ennél is nagyobb meglepetést. A BTC. vereségei között tán ez a legsulyosabb. Igazságtalanok lennénk, ha azt mondanánk, hogy reális volt, de el kell ismernünk, hogy az UTE. a győzelmet megérdemelte. Oly lelkesdéssel és kitartással küzdött, amely, ha párosulni fog játékosaink rutinjával és technikájával, I. osztályu csapatainak egyik legjobbjává fogják avatni.

A BTC.-ot indolencziáján kívül a balsors is nagyban segítette ehhez az eredményhez. Kapusát már az első félidő közepén olyan sulyosan megrugják, hogy az kiállani kénytelen. A helyette beálló Simon, nemcsak hogy nem tudja helyettesíteni, hanem a halfsorból való távozásával a BTC. amugy is igen gyenge halfsorát teljesen képtelenné tette.

Az UTE. erősen támogatva hátszéltől, a BTC.-nak ezt a meggyengülését erősen kihasználja és az első félidő végéig három gólt lő. Ez a három gól már eldöntötte a mérkőzést. Hiába erőlködik a BTC. a második félidőben, hiába támad mintegy harmincz perczig állandóan, kiegyenlíteni nem tud. A gól után, eredményjavítás reményében, felforgatja csapatát. Az előrejövő védőjátékosok azonban már nem jutnak támadáshoz. Az ismét felülkerekedő UTE. nyolcz perczen belül két gólt juttat a csapatjátékosoktól gyengén védett BTC. gólba.

Az UTE-nél az első félidőben a csatársor, a másodikban a védelem müködött jól. A BTC.-nál a halfsor, de különösen a jobb half volt rossz. A csatársor tudománya ezuttal csődöt mondott. Bíró Horváth (FTC.) volt.