Jeffries-Johnson nehézsúlyú match Los_Angelosban

New-York felhőkarcolói között ma alig van népszerübb és általánosabb kérdés, mint a két világhírü ökölvívónak Jeffriesnek és Johnsonnak matche. A két matador mérkőzése julius 4-ére van kitüzve. Los-Angelosban, de már most is lázban ég tőle az Unio minden sportkedvelő fia.

Egyelőre azonban Johnsonnak a nehézsulyu világbajnoknak, egy kis elintézni valója lenne a – vizsgálóbíróval. Ismét letartóztatták ugyanis és csak 6000 dollárnyi ujabb biztosíték fejében eresztik szabadon. Barátai azonban már gyüjtik ezt az összeget, hogy Johnson minél előbb megkezdhesse a komoly tréninget.

A munka pedig sürgetős, mert Jeffries már java munkában van. Trénere James I. Corbett, a hajdani világbajnok. Érdekes, hogy tréningjében erőteljes sprint gyakorlatokat is vesz s hívei azt rebesgetik, hogy az öles hatalmas ember 100 yardot már 10.6 mp. alatt is megfutott. Hanem azért Johnson sem tétlen. Kitünő fogás volt tőle, hogy Tom Ryant, Jeffries volt trénerét nyerte meg mesteréül, a ki így jól beavathatja ellenfele taktikájába és technikai különlegességeibe. Bizonyos, hogy a match a legerősebbek egyike lesz.