Magyar – olasz labdarugó mérkőzés.

Magyarok győztek 6:1 (2:0)

(Millenáris versenypálya.)

Verőfényes gyönyörü időben folyt le az első magyar-olasz reprezentativ mérkőzés, körülbelül 10.000 főnyi nézőközönség jelenlétében. A mérkőzésen természetesen a magyar csapat állandó fölényben volt. Az olaszok elég fürgén mozogtak. A vendégcsapat legjobb embere a kapus volt, aki sok biztosnak vélt goalt bravurosan mentett.

Az olaszok játékmodora még nem kiforrott és látszott a csapaton, hogy a magyarok fölényes tudása némileg konszternálta őket. Az első félidőben még csak állták a magyar team diktálta lanyha tempót, de a második félidőben valósággal összeroppantak a magyar csatárok által vezetett szédületesen gyors támadások alatt.

Az olasz vendégeknek a II. félidőben egy kiszökésből sikerült a magyar kapu elé terelni a játékot és a Cevenini – Zana – Boiocchi triásznak sikerült Fritzel együtt a labdát benyomni a kapuba. Az olaszok egyetlen eredményét viharos ovációval fogadta udvarias közönségünk.

A magyar csapat általában kielégítő játékot mutatott. A fedezetsorban Károly játéka kimagaslott. A csatárok közül Weisz és Borbás elsőrangut produkáltak. Schlosser 2 goalt lőtt, melyek közül az első gyönyörüen sikerült. A hat magyar goalt sorrendben a következők lőtték: I. félidő Károly, Weisz; II. félidő: Schlosser, Korodi, Dobó, Schlosser. Az olasz goal csak a 6-ik magyar goal után esett. Bíró Meissl Hugó (Bécs) volt, kinek Izsó László és Lucius segédkeztek. Az olasz vendégek a pályára léptükkor a csepeli lőszergyári zenekar az olasz himnusszal fogadta.

A győztes magyar csapat a következő összeállításban szerepelt: Fritz Ftc, Rumbold Ftc, Szendrő Ftc, Bíró Mtk, Károly Mtk, Gorszky Ftc, Weisz Ftc, Dobó Btc, Koródi Ftc, Schlosser Ftc, Borbás dr. Ftc. – Az olaszok csapata: De Simoni Union Sportive Milanese, Varisco U. S. Milanese, Cali Andrea, Doria Genova, Capello F.C. Torino, Fossati F.C. Internat., Milano, Frere FCA. Milano, De Bernardi FC. Torino, Rizzi FCA. Milano, Cevenini Milano, Zana Milano, Boiocchi U. S. Milanese.