Pikáns részletek az ILSz. bajnokságának döntőjéről

A Ilsz bajnokságának legutóbbi döntőjén különös dolgok történtek. Anélkül, hogy az esetet méltatnánk, csupán a tényeket soroljuk fel.

Történt először az, hogy a Terézvárosi TC. a bajnokság döntőjét megelőző szombat estén a belkerület egyik legjobb csapatát feloszlatta azért, hogy másnap a Törekvés I. cs. ellen szerepeltethesse annak játékosait. A feloszlott csapat mintegy fél évvel azelőtt alakult Óbudai FC. néven és szép sikereket ért el. Érdekes azonban az, hogy az Ilsz. még aznap este igazolta az Óbudai FC. játékosait a Terézvárosi TC. ifi csapata részére és másnap a Törekvés ellen többek között Somogy és Révay játékosok már szerepeltek is.

Viszont a Törekvés ifjusági csapata a döntő mérkőzések idejére igazoltatta a Kőbányai Torna Egyesület igazolt játékosát. Stegmannt, aki eltekintve attól, hogy a kötelező életkort már betöltötte, mint Mlsz, játékos, nem volt szabályszerü. Stegmann semmi néven nevezendő más mérkőzésen a Törekvésnél sem vett részt, csak a három bajnoki mérkőzésen szerepelt.
Mindezek után a másodiknak helyezett Megyeri SC. óvást adott be az Ilsz-hez és kéri az uj mérkőzés lejátszását azokkal a játékosokkal, akik az előző bajnoki mérkőzéseken tényleg részt vettek.