Divatos apróságok

A detronizált óriáskalap

Letünt már az óriás nőikalap divata a dárdának beillő hosszu kalaptükkel együtt. A párisi kalapszalónokban már csak mint a letünt divat érdekességét szoktak mutogatni egy-egy remekbe készült óriáskalapot. E képünkön is egy ilyen mintakalapot látunk az egyik masamódleány fején; maga is nevet, a mikor a tükörbe pillant s most már el sem tudja képzelni: hogyan kedvelhették meg a nők ezt a furcsa kalapdivatot? Akár a muzeumba is bekerülhetne most ez az óriáskalap – a divat torzszülötte gyanánt.

Virágdisz

A virág divatja nem mulandó – mindig kedves és mindig szép marad. Nincs gyönyörübb disz a friss virágnál. – ez ma a tavaszi divat egyik fontos kiegészítője. De érteni kell hozzá, hogyan kell ezt izlésesen viselni. Mert még a leggyönyörübb virágcsokor, a legillatosabb fejdísz is visszatetsző lehet, ha hiányzik belőle a toilette-et, diszt a női ruha minden apró-cseprő dolgát széppé avató jóizlés, - ha nem nyilatkozik meg benne viselője egyéni bája, lénye és alkotó szelleme.

Kutyafogat

Kiki a maga izlése és módja szerint szórakozik. Erre különben mindig eredeti példát adnak az amerikai milliomosok, a kik ugyancsak hiresek arról, hogy micsoda szélsőségekre hajlandók a szórakozások keresésében. Ez a különczködési hajlam azután átöröklődik a milliomosok gyermekeire is, a kik e szerint természetesnek találják azt, ha ők is a rendes mindennapi szokásoktól eltérő módon szórakoznak. Cammack dusgazdag amerikai milliomos pl. az egyetlen kis lánykája számára drága pénzen remek szamojed kutyákat vásárolt oly czélból, hogy a kutyákat beidomította és egy kis szánkó elé fogta. A kutyák a szánkót a pázsiton igen könnyen huzzák.