Képes oldal

Kutyák – szállodája

Az emberi őrület- és különczködésnek nincsenek határai és mindenesetre különös, hogy a szélsőséges különczködés rikitó példáira a különben demokratikus Amerikában akadunk. Ott például Filadelfiában szállodát épitettek a – kutyák számára. Hogy az embereknek Filadelfiában kivétel nélkül olyan jó dolguk volna, hogy másra nem is kellene gondolniok, csak épp a kutyák szállodai ellátásáról, legalább is hihetetlen. Tény azonban, hogy van ott olyan Pazar szálloda a kutyák (természetesen milliomosnők kutyáiról van szó) számára, a hol ezek a négylábu kedvenczek olyan életet élhetnek, melyet sok millió és millió szegény földi halandó ember megirigyelhetne. Bizonysága okáért be is mutatjuk képben a kutyaszálloda egyik szobáját.

Szinházi ujdonságok

1.

A Nemzeti Szinházban, mint ismeretes, vigjáték-cziklus folyik. A mult héten mutatták be Aristofanesznek „Felhők” czímű vigjátékát.

A Magyar Szinház két Shaw-darabot mutatott be: „Blanko Posnet” és a „A sors embere” czimmel. Képeink: I. Jelenet Arisztofanesz vigjátékából. II. „A sors embere” egy érdekes jelenete. 1. Gombaszegi Frida. 2. A hadnagy (Z. Molnár) 3. Napoleon (Törzs) III. Jelenet „Blanko Posnet” czímü darabból. 1.Vágó. 2. Tarnai. 3. Gombaszegi F. 4. Blanko (Törzs) 5. Z. Molnár.

2.

A Kolozsvári Nemzeti Szinház tagjai a mult héten Budapesten vendégszerepeltek a Magyar Szinházban I. és II. jelzett képünkön a kolozsvári szinészeket ábrázoljuk: 1. Bánóczy. 2. Kertész. 3. Szakács. 4. Nagy A. 5. Faragó Ödön. II.-es képen: 1. Fekete. 2. Bánóczy. 3. Poor Lili. 4. Ihász Aladár.

III. Az „ Uj Szinpad”-ban előadott „A pénztárca” czimű szatira szereplői: 1. B. Judik. 2. Harsányi. 3.. Hajdu. 4. Garas.

IV. és V.-tel jelzett képen a Vigszinházban bemutatott „Mindenütt jó” czimű bohózat szereplői láthatók: a IV-es képen: 1. Vendey. 2. Mészáros Gizella, az V-ik képen: 1. Vendrey. 2. Lenkeffy I.