Halmay Zoltán kihívása a német uszókhoz

A Sport in Wortban a legnépszerűbb németországi sportlapban Halmay Zoltán a következő kihívást intézte a németországi uszókhoz:

 

A nyilvános vélemény Németországban egy magyar uszóstafétának ez év október havában szenvedett veresége után az, hogy a németek eme győzelme a német uszósport végleges fölényét jelenti. Minthogy az én szerény véleményem ettől alaposan eltér, a Magyar Uszó Szövetség és az összes magyar uszók nevében egy országok közötti mérkőzésre hívom ki német  uszotársaimat.

Ami engem és minket vezérel, az nem az önhittség, hanem az a czél, hogy a valódi erőviszonyok korrektül és kétségtelenül megállapítassanak. Ezért kérem én német sportbarátaimat, hogy a legeslegjobb német uszókat állítsák ellenünk és én biztosíthatom őket, hogy a magyar staféta is a lehető legjobb összeállításban fog szerepelni.

A feltételek a következők lennének:

1. Staféta uszás tetszés szerinti uszásmodorban 3-5-ös csapatokkal, 50, 100 és 150 méteren. 200 méteren egy a nem a legjobb magyar staféta versengése, már a mi győzelmünket eredményezte.

2. Kötött uszással staféta 3. illetve 4-es csapatokkal. Ötven méterre és pedig a, mell-, hát-, spanyol-tempo; bmell-, hát-, oldal-, spanyol-tempo.

A mérkőzés helye Magdeburg vagy Berlin.  Idő: lekésőbb ez év karácsonya. Lehetőleg oly uszodában legyen a verseny, ahol faltól-falig lehet uszni. Különben a nemzetközi szövetség szabályai (ugróstart stb.) lennének irányadóak.

Azzal zárom levelemet, hogy ez a tervezett mérkőzés, az esetben, ha létrejön, csak egy újabb erős kötelékét fogja eredményezni a német-magyar sportbarátságnak.

                                                                Sporttársi üdvözlettel:

                                                                                                            Halmay Zoltán

Végtelenül sajnáljuk, hogy megfelelő téli uszóhely hiánya miatt a fölöttébb érdekes mérkőzés nem Budapesten lesz.  Mint értesülünk az első német-magyar mérkőzés január 2-3-án fog lefolyni Magdeburgban.