Választás után

A képviselőház háznagyi hivatala már kijelölte az új képviselők helyeit.

Az ülésteremben a padsorok közepét és a jobboldalt s nemzeti munkapárt kapta: a szászok megmaradnak régi helyükön a szélső jobb legfelső padjaiban, tőlük balra a horvátok helyezkednek el szintén a legfelső padsorokban, míg a középen egy oszlop mellett, az elnöki emelvénytől legmeszebb eső néhány ülésen a nemzetiségiek huzódnak meg.

A szélső baloldal a Justh-párté; mellette ül a baloldalon a Kossuth-párt, s a Kossuth-párton tul, még mindig a baloldalon a néppárt és a pártonkivüliek. A két demokrata a néppárti helyek közepén kapott ülést.

A balközép első sorában Gróf Andrássy Gyula, Darányi Ignácz, Szüllő Géza, Széll Kálmán és Kazy József fog ülni, a jobb közép első sorában pedig Erdély Sándor, Perczel Rezső és báró Vojnits István.

A jobboldal első sorába jut báró Gromon Dezső, Kabos Ferencz és a miniszterelnök mögé gróf Tisza István. Szintén a jobboldal első sorába jutott Tallián Béla, báró Lévay Lajos, Pap Géza, Rónay Ernő és Beöthy Pál.

A baloldal első padsorában ül Kossuth Ferencz, gróf Appony Albert és Justh Gyula; Kossuth mögött Bakonyi Samu fog ülni. Berzeviczy Albert Rakovsziky Istvánnak a helyére ül. Tisza mögé pedig Sándor János, Kubinyi Géza a legfelső sarkon a szélső jobboldal bejárójánál kapott helyet.