Elmebetegek a műhelyben

Szomoru hangulatot kelthet alelkünkben ez a kép. Egy németországi elmegyógyintézet egyik munkatermét ábrázolja a kép. A munkateremben szabómunkával foglalkoznak azok a szerencsétlen, szánalomra méltó emberek, a kiket a legborzasztóbb betegség, az elmebaj támadott meg.

Manapság, a mikor oly sok gondot ad az embereknek az élettel való küzdelem, sokkal több az elmebeteg mint régente és sokkal népesebbek az elmegyógyintézetek. Mindenütt maga az állam gondoskosik ezeknek a szerencsétlenekek a gyógyitásáról ápolásáról.

Az elmegyógyintézetekben kiváló orvosok fáradoznak azon, hogy meggyógyitsák a szegény elmebetegeket, a kik tehetetlenek önmagukkal szemben. Igen sokan meggyógyulnak közülök és ismét hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak.

Az elmegyógyintézetekben munkával szórakoztatják a kevéssé sulyos betegeket. E képünkön azt látjuk, hogy az elmebetegek szabó-munkával foglalatoskodnak. Szorgalmasan dolgoznak reggeltől estig és a munka nagyon hozzájárul a meggyógyulásukhoz.

Pénzt is keresnek vele, a mikor elhagyják a kórházat, nagyobb összeg pénzzel kezdhetik meg ujra az életet az élő halottak házának falain kívül.