Hosszu köpenyek

A téli divat visszaállitja egy rég mellőzött ruhadarab uralmát, nélkülözhetetlen szükségessé vált ismét a hosszu nappali köpeny. A kosztümdivat egyeduralma alatt csak az esti köpeny szerepelt, nappal csak a hosszu utczai szőrmekabátokat és utazókabátokat ismertük. A diszes délutáni ruhák kiegészitésül megkivánják a diszes, hoszszu kabátot is, mely öltözetünket még szebbé és ünnepélyesebbe teszi.

A nagy szabómühelyek kapva az alkalmon, valósággal csodákat müvelnek, a legkülönlegesebb dolgokat alkotva az elegánsabbnál elegánsabb hosszu nappali kabátok terén. Fő jellemvonásuk a véghetlen simulékonyság és bőség, melynél fogva kényünk-kedvünk szerint beléburkolódzhatunk, a nélkül, hogy ruhánknak ártanánk. A földig érő szörmekabátok, nehézségüknél fogva csak kocsiba vagy autóba valók. Az igen általánossá vált perzsia teljesen háttérbe szorult. Rendkivül kedvelt ellenben a herrmelin, chinchilla és ezeknek a vakonddal való összeállitása.

A háromnegyed hosszuságu kabátnak mindig összhangban kell lennie a ruhával. Rendesen hatalmas szőrmegallérral és kézhajtókával készülnek.