Ehrlich tanár

Az emberiség legnagyobb jóltevői első sorban azok a férfiak, a kik olyan gyógyszereket fedeztek fel, a melyeknek segitségével azokat a betegségeket lehet gyógyitani, a melyek legnagyobb pusztitásokat okoznak az emberiségben. Ilyen betegségek közé tartozik a vérbaj, a melyben egész generácziók pusztultak már el.

Ehrlich, frankfurti orvostanár egy olyan uj praeperatumot fedezett fel, a mely az emberiséget egy rettenetes következményű bajtól menti meg. A vérbajt eddig is gyógyitották az orvosok többé-kevésbé elért eredménynyel, de a legtöbb esetben az orvosi tudomány tehetetlen volt ezzel a pusztitó kórral szemben és évenként ezrével pusztultak el az emberek olyan betegségekben, a melyek a vérbajtól erednek.

Ehrlich tanár uj szerének az eddigi kisérletek alapján szinte a csodával határos eremdényeket ért el és most a világ minden részéből keresik fel orvosok a hirnves tudóst, hogy praeperatumát és a gyógykezelési módot megismertesse velük. A hirneves frankfurti orvos-tanár uj szerével nemcsak a világ orvosai, de a laikusok is foglalkoznak, mint egy valóságos csodaszerrel. Eddig számtalan vérbajban szenvedő emberen kisérleteztek s mint orvosi jelentésekből kiderült – eredménynyel. A legtöbb, mondhatnók valamennyi beteg gyógyultan hagyta el a kórházat.

A kisérletezés természetesen még tovább folyik s most azt kutatja Ehrlich tanár, hogy a meggyógyult betegek nem kapják-e vissza betegségüket, vagyis hogy a gyógyulás teljes és végleges-e? Ha a kisérletek ezt is beigazolják, vagyis, ha Ehrlich praeparatuma tényleg olyan, hogy teljesen meggyógyitja a vérbajt, akkor Ehrlicht mondhatjuk az emberiség legnagyobb jóltevőjének.