Aeroplán és kerekes korcsolya

A találmányok czélszerüsitése a jelszó manapság. Minden találmányt, a melyet a tudomány segélyével kieszelünk, hasznositani kell a mindennap számára, mert csakis igy ér valamit a tudomány, csak is igy felel meg a tudományosság a maga rendeltetésének. Nem könyvekbe és egyes tudósokba kell betemetni a tudományt, hanem közkincscsé kell tenni, hogy az ember urrá legyen a természet és az elemek fölött, már a mennyire ez egyáltalában bizonyos határok között lehetséges.

Nemrégen Londonban érdekes kombinácziót mutattak be. Valaki a kerekes-korcsolyát és az aeroplánt alkalmazta egyszerre, beigazolván azt, hogy nincsen olyan találmány, a mely gyakorlati alkalmazásban ne volna használható. Az illető ugyanis, a ki kerekes-korcsolyát köt a lábaira, egyidejüleg egy kis aeroplánt csatol a derekára.

Az aeroplán elején van a propeller és egy kis motor. Mihelyt a motort elinditják, a propeller forogni kezd és az aeroplán a kerekes korcsolyást magával ragadja. Magától érthető, hogy az aeroplánt könnyen lehet kormányozni.