Kirándulás léghajón

Luzern város nem törődött sokat azzal, hogy vajjon a repülőgép vagy a kormányozható léghajó a jövő utazási eszköze. Épittetett egy kormányozható hajót, melynek hosszában mintegy huszan férnak el. A léghajó egyre-másra felszáll és átviszi az utasokat a vierwaldstätti-tó felett és visszaszállitja. Ez a kirándulás módfelett kellemes és tetszik az idegeneknek, a kik állandóan nagy tömegekben várják, hogy mikor kerülnek ők is sorra.

Képünkön egy ilyen felszállást mutatunk be. Luzern város volt az első,a mely Svájcz területén léghajóállomást létesitett abból a czélból, hogy a Svájczba, de főleg Luzernbe tóduló külföldiek kellemes szórakozásáról ujabb formában gondoskodjék.

A kormányozható léghajó hatvan méter hosszu. Eddigelé minden felszállása kellő sikerrel járt, bár meg kell jegyeznei, hogy a léghajót nem szoktás öt-hatszáz méternél magasabbra bocsátani, miután nem bravuros léghajózásra van szánva, hanem helyi érdekü krándulásra a tó felett.

Az a hir, hogy Luzern városnak saját külön léghajóállomása van, a honnan meghatározott időkben kellemes, szórakoztató, sőt tanulságos kirándulást lehet tenni kormányozható léghajón, máris nagy számban csalogatja a külföldieket Luzernbe és annak bájos környékére.