A BEAC. őszi versenye

Hatalmas közönség előtt folyt le a BEAC. őszi versenye. Jó rendezés, gazdag mezőnyök, lelkes publikum: ezek jellemezték a versenyt.

Legnagyobb izgalmat a 100 yard okozta. Ondrusról, Jolbey-ről mesés hirek keringtek. Az előbbi állítólag 10:2 mp. alatt futott tréningben, míg Jolbey ugyancsak tréningben Ráczot verte volna. A végeredmény azonban a régi: Rácz győzött, Jankovich azonban keményen megszorította. A start sem volt kifogástalan. Jolbey majdnem ülve maradt, Ondrus is sokat veszitett. Jankovich elég jól került el a starttól, de rosszul kapott lábra. Az ilyen rövidlélegzetü startokkal nem igen vagyunk megbékélve. Még a „vigyázz” utolsó betüje el sem hangzott, már durrant a pisztoly. Igy nem lehet érvényre juttatni a jobb startolóképességet.

A 100 yardos időeredmény alaposan meglepetést okozott. A hatalmas küzdelem eredménye 10.8 mp. volt. És micsoda eltérések. Speidl dr. 10.4 mp.-et, Sztankovics, a MASz. titkára pedig 11.2 mp.-et mért. Az idő valószinüleg 10.6 mp. körül lehetett. Egy azonban bizonyos, hogy az órák körül baj van.

Schmidt – ugy látszik – a tréningpályán nem tud eredményt elérni. Egyetlenegy, a győztes ugrása volt kiadós, a többi mind 640 cm.-en alól maradt.

Bán kiváló eredményt ért el a 3 angol mfd.-ön. A mi viszonyainkhoz képest 16 p. 26 mp. elsőrangu idő. Weishaust könnyen verte. A 9-ik körben Bán oly hatalmas tempót csinált, hogy Weishaus kifulladva, kénytelen volt a versenyt feladni.

Lightbody fényes végspörttel győzött a félangolon. A mieink ugyancsak rossz taktikával futottak. Az első ź angol ideje 1 p. 2 mp. volt, igy Lightbody fölényes gyorsasággal kitünően érvényesült. Nagy itt megóvta Auerbachot, mert keresztezte. A zsüri helyt adott az óvásnak és Auerbachot elütötte a második helyről. Igy lett Nagy József a második és Marschalkó, egy fényes képességü ifju athléta harmadik.

És végül Somody dr. magasugrása. Ily fényes formában még sohasem volt. Legjobban a 180 cm.-t ugrotta. A felvett fényképek mutatják, hogy ez az ugrása 190-en is felül volt. Majdnem biztosra lehet venni, hogy még az idén, valószinüleg a MAC. versenyén, már 190 cm.-en felül fog ugrani. Ezek a tények. Somody-t felesleges dicsérni. Megjelenik egy versenyen és rekordot csinál. Magasugró rekordot. Legjobbat az egész kontinensen.