A Magyar Athletikai Club őszi viadala

Jankovich győz Rau és Rácz ellen, Szathmáry Kálmán (MAC) 355 m-re javitja a rudugró rekordot!
Drubina István (FTC) 7 p. 32.2 mp.-re javitja az 1 ang. mfd.-es gyaloglási rekordot!
A „Kertész Tódor vándordij”-at a MAC nyerte 56 ponttal.

A Magyar Athletikai Club szombat és vasárnapon át tartó két napos nemzetközi viadala az elért eredmények dolgában erősen kimagaslik az év folyamán rendezett versenyek közül. A scratch számokban alig van gyenge eredmény, viszont a rekordista két értékes uj rekorddal gazdagodott.

A nemzetközi viadal messzire kimagasló eseménye Jankovich István fényes győzelme volt Richard Rau, a legnagyobb német sprinter és Rácz Vilmos, a magyar sprintbajnok felett. Emeli e győzelem értéként az a körülmény, hogy Jankovich fényes futása nélkül idehaza, saját otthonunkban szenvedtünk volna vereséget a legklasszikusabb távon, a 100 yardon. Jankovich eredménye kiválóan értékes. Az elért 10.2 mp.-es idő a legjobb, amit az idén elértek s a hivatalos időmérők eredményével a magánmérők mérései teljesen egyeztek, sőt a legtöbb annál még jobb volt.

A végső helyezéshez kétség nem fér. Nemcsak Mező Béla dr., a célbiró láthatta ezt tisztán és biztosan, hanem bárki is, ki abban a helyzetben volt, hogy a versenyt az utolsó 10 m.-en figyelemmel kisérelhette. Tiz méterrel a cél előtt Rau már mellszélességgel vezetett Rácz előtt. Ez a differencia állandóan megmaradt, ugy hogy biztosan lehetett látni, hogy a fehér ing elől van. Innen kezdve Jankovich hirtelen kivált s a nála még sohasem látott pompás bedobással nagyobbítva előnyét biztosan szakította el a szalagot. A közönség tüntető ovációval fogadta Jankovich győzelmét.