A Hungária Vivó Club felavató estélye

Vivóéletünk nagyarányu fejlődésének egyik örvendetes bizonyitéka, egy uj tetterős, kitünő sportszellemtől áthatott egylet, a Hungária Vivó Club megalakulása. Az egyletet Lovas mester tanitványai alapitották, élükön Serény Gyula és Hochstein Hugóval, akiknek a szervezésében és az egyleti élet fellenditésében óriási érdemük van.

Főleg az ő buzgalmuk eredménye, hogy az egyletnek ma már közel száz müködő tagja van, hogy az egylet a MASz tagjai közé lépve, a magyar vivósportban tevékeny munkásságot fejt ki és hogy fáradtságtól és áldozattól vissza nem riadva mindjárt megalakulásának első évében két versenyt is rendez, ezzel is bizonyitékkal szolgálva, vezetőiknek a vivás fejlesztésére irányuló komoly sportszeretetéről. Ezek után vivóköreink az uj egylet alakulását a legnagyobb szimpatiával fogadják és működése elé a legnagyobb bizodalommal tekintenek.

A Hungária Vivó Club már most is egynéhány igen jó fejlődésképes vivó felett rendelkezik, kik a mult évben is szép sikerrel szerepeltek és akikre Lovas mester szakavatott vezetése mellett még sok siker vár. Igen szerencsés megoldás Lovasnak a klub mesterré való választása. Tudása, szorgalma, agilitása – mely a klub szervezésében is megnyilvánult – és tanitványaival szemben megnyilvánuló szeretete, biztosítékot nyujthat a vezetőségnek arról, hogy a vívók kiképzése jó kezekbe van letéve. A tanitásban segitőtársa a kitünő Hollósy mester.

A klub az idei szezon kezdetén uj fényes helyiségbe költözött, mely vivótermének nagysága, fürdőszobájának és öltözőjének célszerü beosztása és társalgójának pazar berendezése folytán, tagjainak páratlan kényelmet biztosít.
Ily módon az egylet a legszerencsésebb auspiciumok mellett kezdi meg müködését és hisszük, hogy a magyar vívósportnak hasznos és buzgó munkása lesz.

Felavató ünnepélyét e hó 5-én szombaton tartotta meg, nagy és diszes hölgyközönség jelenlétében. Az estély, mélyen a MASz és minden vivással foglalkozó egylet képviseltette magát, nagysikerü volt és rendezése Serény alelnök, Brody titkár, Willheim háznagy és Lovas mester érdeme.