Vadász Naptár az 1911-ik évre

Hazánkban a vadászat sportja örvendetesen fellendülni kezd. A vadászat ősfoglalkozásunk, jóformán mesterségünk volt és hogy most ujra mindenki érdeklődik iránta, az annak köszönhető, hogy az összes sportnemek között a vadászat nemcsak a legtestedzőbb és legférfiasabb szórakozás, hanem közgazdaságilag is egy igen fontos tényező lett.

Tekintettel ezen körülményre, a most megjelent Vadász-Naptár is ugy lett szerkesztve, hogy ugy a kezdő, mint a tapasztalt szakvadász minden hasznos tudnivalót megtalál benne, ami a vadászatra vonatkozik.
A hasznos és kártékony vadaknak természetrajza, vadászati módja és különleges szokásaik ugy vannak leirva, hogy valósággal bevezeti a vadászt az állatvilág rejtelmeibe, megismerteti azokat, hogy a vadászatot könnyebbé és élvezetesebbé tegye. Ezek ismerete nélkül senki sem lehet tökéletes vadász.

A modern fegyvertechnika ujdonságai is oly szakszerü magyarázatokkal vannak ismertetve, hogy ennek tudása nélkül, a fegyvert vásárló vadász mindenféle hiába való anyagi kiadásnak lehet kitéve. Különféle hasznos tudnivalókon kívül az első nemzetközi vadászati kiállítás is szemléltetően be van mutatva.

Szerzője Remetei Kőváry János vadászati iró, évről évre fejleszti és bőviti ezt a munkát és manapság már oly teljes és nélkülözhetetlen kézikönyv lett, hogy ennél tökéletesebbet kivánni sem lehet. A mű kiválóságát elismerte az első nemzetközi vadászati kiállítás is, ahol a világ összes nemzetének kiállított hasonló munkái közül a Kőváry-féle Vadász-Naptár lett egyedül kitüntetve.

Megjelent Ifj. Nagel Ottó kiadásában, Budapest. Díszes vászonkötésben, számos képpel ellátva ára: 3 korona.