A nyolczvan éves herczegprimás

Magyarország herczegprimása Vaszary Kolos biboros február 13-án töltötte be nyolczvanadik életévét s ebből az alkalomból a katolikus társadalom minden rétegéből elárasztották üdvözléssel. Az üdvözlők közt van a pápa és a király is.

Vaszary Kolos herczegprimás születésnapján reggel házi kápolnájában csöndes szentmisét mondott. Tiz órakor a koronázó Mátyás-templomban a főpásztor jubileuma alkalmából ünnepi szentmise volt, a melyet Nemess Antal czelebrált. Féltizenkettőkor fogadta az agg egyházfejedelem az egyetem hittudományi karának küldöttségét, a mely Zubriczky Aladár dékán vezetésével jelent meg, majd a Középponti Papnevelőintézet tanárait Rott Nándor dr. kormányzó vezetésével, végül a kebelbeli papság fejezte ki jókivánságait Kohl Medárd fölszentelt püspök vezetésével.

Az egyházfejedelem gyöngeségére való tekintettel a többi megjelent tisztelgő a kitett ívre írta rá nevét. Az üdvözlők sorában a legelső volt a király, a ki a következő táviratot küldötte:
Születésének nyolczvanadik évfordulója alkalmából legbensőbb szerencsekívánalmaimat fejezzem ki Önnek. Az isteni gondviselés még évek hosszú során át tartsa meg az egyház és a haza javára. Ferencz József.