Az új kormány

Lukács László miniszterelnök április 21-én már befejezte kabinetjének megalakítását. A belügyi tárczát a miniszterelnök magának tartotta meg és ideiglenesen ő vezeti a király személye körüli miniszteriumot is.

A lemondott kormány tagjait felkérte a miniszterelnök tárczájuk megtartására, a miniszterek kivétel nélkül el is fogadták a miniszterelnök ajánlatát. Pénzügyminiszter Teleszky János pénzügyi államtitkár lesz, a horvát-szlavónországi miniszterium élére pedig Josipovich Géza volt horvát minisztert hivták meg.

Az új kormány kinevezésére vonatkozó javaslatokat tegnap, vasárnap, irásbeli uton Ő Felsége kabinetirodájához felküldték a király elé való terjesztés végett. A kinevezésre vonatkozó kéziratok előreláthatólag kedden vagy szerdán fognak megjelenni. Az új kormány tagjai a kéziratok megjelenése után Bécsbe utaznak eskütételre.

A új kormány tagjai április 21-én délelőtt a pénzügyminiszteriumban tartották meg első miniszteri értekezletüket. Ezen az értekezleten, a melyben Lukács László miniszterelnök elnökölt, az új kabinet tagjai mind résztvettek.