A közös hadsereg tábori pilótái

Jóval későbben, mint a többi nagyhatalmak, de azért még el nem késve, az osztrák-magyar hadsereg keretében is szervezik a tábori repülőosztályt, a melynek vizsgázott pilótái ez idő szerint a közös hadsereg vállalkozó szellemű, bátor tisztikarából kerülnek ki.

Nekünk magyaroknak kétségtelenül nagy örömünkre szolgál, hogy a hadsereg pilótái között bátorság, siker szempontjából a magyar Petróczy százados áll első helyen, ugyanaz, a ki ez idő szerint a szervezendő repülőosztálynak parancsnoka is. Megemlitendő, hogy Nittner főhadnagy nemrégen pompás repüléssel bizonyitotta be azt, hogy ő is a hadsereg egyik legmerészebb pilótája. Nittner ugyanis Bécsujhelyről a Szemmeringen át Gráczba repült, a hova két óra alatt jutott el. Utközben erős szélviharral kellett megküzdenie, de végre mégis sikerült átjutni a veszedelmesebb helyeken.

A közös hadseregnek egyébként nemcsak Bécsujhelyen, hanem Gönczben is van repülőtelepe, a melyet különösen akkor használnak, a mikor a téli időjárás miatt a bécsujhelyi repülőtér nem alkalmas.