Küzdelem a pestis ellen

A mandzsuriai pestisről most gyérebben érkeznek ugyan a hírek, ez a körülmény azonban nem jelenti a borzalmas veszedelem elmulását. Csakis annyiról lehet szó, hogy a kórság továbbterjedését sikerült meglehetősen korlátozni, mert a mennyiben hitelt lehet adni a kedvező jelentéseknek, az idő szerint a pestis legalább is tetemesen csökkenőben van.

Hogy vajjon nem fog a szörnyü járvány a melegebb évszak beálltával fokozottabb mértékben kitörni, azt ma természetesen nem tudhatjuk. De megnyugvással vehetünk tudomást arról, hogy a Kínával szomszédos, vagy pedig gyarmati érdekeikben veszélyeztetett államok a kinai kormány hathatós támogatása mellett valóságos hadjáratot szerveztek a pestis ellen, óriási arányokban fertőtlenítettek, igyekeztek a járványt elszigetelni, a mi különösen az ugynevezett fertőtlenítő csapatok segélyével sikerült is.

Egy-egy ilyen fertőtlenítő csapat, természetesen minden szükséges eszközökkel el van látva. A csapat tagjai fertőtlenítő szerbe mártott fehér kendővel fedik el szájukat és arczukat, hogy a pusztító kórt meg ne kapják. Egy ilyen csapatot képben mutatunk be.