Libits Vándordíj

A Magyar Athletikai Club 1911 március hó 5-én, vasárnap rendezi a Libits Adolf vándordíjért folyó mezei versenyét. A verseny színhelye a főváros később megjelölendő helye, kezdete d. u. 4 óra. Távolság kb. 8 km. Nevezési határidő 1911 február hó 24 este 6 óra.

A verseny országos, nyílt, amatőr jellegű egyesületek részére szól. Minden jelentkező egyesület köteles legalább 5 taggal részt venni a nevezésben, a nevezések száma azonban korlátozva nincs. Egyesek részéről vagy tét nélkül érkező nevezések el nem fogadhatók. Nevezési indoklás nélkül visszautasítható.

A verseny a MASZ szabályai szerint rendeztetik. Védő 1910. évre a MAC. Nevezések a MAC titkárához küldendők (Dr. Nemes Dezső VIII., Esterházy-utca 36.) s tartalmazniok kell: a versenyző vezeték és utónevét, foglalkozását, lakcímét, a versenyöltözetet, esetleg a közös jelvényt, a tétet és az egyesületi ellenjegyzést (elnöki vagy titkári aláírás). Tét egyénenkint 4 korona. A nevezési határidő után érkező nevezés figyelembe nem vehető. Tétek a MAC. gondnokához küldendők.

Díjazás: a győztes egyesület 5 első tagja a MAC ezüstérem, 2 és 3-ik a MAC bronzérmet nyeri. A 2-ik díj legalább 3, a 3-ik díj 5 csapat indulása esetén adatik ki. A győztes egyesület az 1911. évre védője lesz Libits Adolf vándordíjának. A díj kellő biztosíték ellenében átvehető és a legközelebbi kiíráskor a MAC-nak visszaadható.

A díj végleges megnyerése két egymásutáni vagy három sorrendnélküli győzelemhez van kötve. Külön díjazás a győztes MAC ezüstérmet, 2-ik ezüstérmét, 3. és 4-ik bronzérmet nyer, ha különben csapatának helyezése alapján díjat nem nyerne vagy kisebb díjazásban részesülne.