Vívóakadémia Marosvásárhelyt

A modern vívóművészet mindjobban terjed Erdélyben is. Egyik legrégibb gócpontja Marosvásárhely, ahol gróf Teleki Domokos sportszeretete és áldozatkészsége Filotás Ferenc százados vívótudása és lelkesedése oly hatalmas sportéletet teremtettek.

Február 18-án, szombaton, egy olyan vívóakadémiát rendezett a Marosvásárhelyi Vívó Club, hogy Budapest is büszke lehetett volna rá. Vívtak a többiek között Santelli Italo (Budapest), Carlo de Palma (Kolozsvár KEAC) és Santerini (Marosvásárhely olasz mesterek. Az amatőrök közül közismert nevek Filotás százados, gróf Teleki Domokos, Posta Béla (KEAC) és Féy József (Marosvásárhely).

Az akadémián, melyet tánc követett, az egész város uri közönsége ott volt és zajos tapsal ünnepelte a vívókat. A bevétel meghaladja az 1500 koronát.

A közönség különösen Filotás Ferenc honvédszázados kardbajnok mesteri vívását tapsolta meg.
A vívó-akadémián résztvett Csizmazia Sándor (KEAC), Csokonay Károly főhadnagy, Denk Arnold (KEAC) Fey József (MVVE), Filótás Ferenc százados (MVVE), ifj. Hints Elek (MVVE) Kozma György dr. (KEAC), Nuss Gyula főhadnagy, ifj. Patrubány Miklós (MVVE), Posta Sándor (KEAC), Schafferz Rudolf főhadnagy, Szentpéteri Ödön dr. (MVVE), Teleki Domokos gróf (MVVE), Turnowszky Sándor (MVVE) amatőrök.

Mesterek: Borsody László és Ludovika Akadémia vívómestere, Carlo de Palma a KEAC vívómestere, Baer Ferenc a róm. kath. gymn. tornatanára és vívómestere, Nello Santerini a MVVE vívómestere, Santelli Itáló budapesti mester.