Mezei versenyek

A BEAC mezei versenye

A BEAC szokásos tavaszi mezei versenye 12-én zajlott le az Acquincum körül elterülő rétekben. A verseny érdekességéből sokat levont az a körülmény, hogy a MAC-csapat nem indult. Miután ugyanis Auerbachot és Becskét könnyebb természetű betegség akadályozta a tréningben.

Maros pedig mint középiskolai tanuló a propoziciok értelmében nem indulhatott, a MAC helyesebbnek látta a versenytől távol maradni s erejét a bajnokságra tartogatni. A BEAC ellen igy csak az MTK állt ki, meglehetősen készületlenül s az egyetemiek könnyü győzelmet arathattak

MTK ifjusági mezei versenye

Az MTK március 12-én délelőtt a Tattersall körüli térségen megtartott ifjusági mezei versenye érdekes korrekturáját adta a MAC február 26-iki versenyének. Míg ott ugyanis az MTK csapat 5 ponttal biztosan nyert a MAC ellen, addig itt a MAC 9 ponttal fölényesen győzte le ellenfelén.

E nagy formaváltozás a helyesebb taktikában keresendő, mert a MAC futói ezuttal nem erőltették a tempót, s az egyéni győzelmet nem erőltetve, egyenletes szép tempoval fényes sikert arattak.

Az egyéni győzelem ezuttal is Koreneké lett, aki igazán kiváló futótalentumnak látszik. A BEAC csapat abszolut gyengén szerepelt.

A francia crosscountry-bajnokság

A francia crosscountry-bajnokság, melyről érdekes képeket közlünk, március 5-én folyt le 26 egylet részvételével,melyek 228 futót állitottak a starthoz.

Győztes a Metropolitan Club lett 74 ponttal a Racing Club 76 pontja ellen. Egéni helyezés: 1. Bouin 56p.22mp. 2. Bellon 57p. 7 mp. 3. De Keyser. 4. Lisandier.