HIREK - vivás

Helyőrségi vivóverseny.

A nagyváradi helyőrség tisztikara február 5-én rendezte szokásos évi helyőrségi vivóversenyét.

A verseny, melyen 19 vivó vett részt, a következő eredménnyel végződött:

1. Ravazdy honv. főhadnagy, 2. Reisinger honv. főhadnagy, 3. Akantis honvéd főhadnagy, 4. Zechentmayer honv. főhadnagy. A zsürit Koos Kálmán honv. százados, Orbán Sándor m.kir.vivómester és Meister József főhadnagy alkották.

A MAC kihivása élénk mozgalmat idézett elő a vivókörökben. Mint értesülünk a vivóegyesületek feltétlenül reagálni fognak a merész kihivásra és nem fogják engedni, hogy a MAC egy kardcsapás nélkül jelenthesse ki, hogy vivásban egymaga erősebb, mint az eész többi Magyarország. Nem is olyan kétségtelen a győzelme, mert a FVC, NVC és BBTE vivóiból, esetleg még egy-két más vivóbl egy egészen méltó ellenfél csapat állitható össze.

Mindenesetre ez a mérkőzés lesz a szezón legérdekesebb vivóversenye.

Santelli akadémiája. Santelli Italo vivómester szokásos vivóakadémiáját április hó 4-én rendezi. Az akadémián 4 belga amatőr vivó vett részt ugy karddal mint tőrrel. Santelli mester Verbrugge belga mesterrel, az athéni olimpiád mesterversenye győztesével fog vivni.

A Vén Fiuk vivóversenyére élénken folynak az előkészületek. Eddig 4, az olasz vivószövetség által a legjobb olasz vivó, az osztrák vivók és a francia vivók indulása van biztositva. A vrancia vivók főként a tőrversenyre akarnak eljönni, most folynak a tárgyalások e tekintetben, hogy 1- 2 elsőrangu kardvivó is legyen közöttük.

A BEAC a tervezett egyetemközi bajnokság helyett egyszerűen klubbajnokságot rendez, melyen csak a BEAC tagjai vehetnek részt. A versenyt Palotai Kovács Károly fogja megnyerni, aki az idei riválisoknál sokkal jobb.