A Rákosi dij

A Rákosi dij meghozta a versenyév első szenzációját: a téli favorit Ferroniére győzelmét, melyet a róla szándékosan terjesztett rossz hirek miatt utóbbi időben meglehetősen elhanyagoltak. A verseny eredménye ismételten beigazolta azt, hogy a „Rákosi dij” sorsát nem annyira a klasszis, mint inkább a korai kondicio dönti el, bár ezuttal némi szerencse is közrejátszott utóbbi javára.

A verseny egyike volt a legszebb „Rákosi”-aknak, aminthogy a mező klasszisa is felette állt az előző évekének. A mezőny legjobb lova azonban kétségkivül Fabelhaft volt, amelyhez hasonló klasszisu ló talán még nem futott a „Rákosi”-ban.

Start után élre állva nagy sulyával őrületes iramban vezette a mezőnyt az utolsó gátig, hol hibásan ugorva és gyengén lovagolva volt csak kénytelen maga elé ereszteni a Dillon által mesteri számitással lovagolt Ferroniéret. Az erkölcsi győztesnek mindenestre Fabelhaft tekinthető, mely helyesebb taktikával és jobb lovassal a nyergében fölényesen verhette volna társait.

Nagyszerü futást produkált az alig egy hosszal harmadiknak beérkezett Dsidás, míg a verseny legnagyobb meglepetését Paff teljes lemaradása szerezte meg a fogadó közönségnek.
A nagy alagi eredménye a Rákosi dij után teljesen nyilt kérdéssé vált. Avar, Dezentor és a Rákosiban oly nagyszerűen futott Dsidas és Fabelhaft találkozása a tavalyihoz hasonló szép küzdelmet helyez kilátásba. Bármelyikük is győzzön megérdemli a 20.000 koronás dijat.

A klasszist kétségkivűl Avar és Fabelhaft képviselik, míg Dsidást kitűnő ugrási talnetuma és jelenlegi óriási formája teszik az előbbiek méltó ellenfelévé. Ha a Szemere lovak közül nem Fabelhaft hanem Dezentor vagy Gardone indulna ugy nekik is príma esélyt kell adnunk.

Ebben az esetben Amar győzelmét várjuk Dsidás és a Szemere ló előtt, de azt hisszük győzelméért nagyon erős harcot kell majd vivnia Dsidással, melynek esélyei erős kezű lovas alatt semmivel sem kisebbek. Ha ellenben indul és az akadályoktól nem idegenkedik, ugy Fabelhafttot helyes lovaglás mellett verhetetlennek tartjuk.