Rövidhirek a német uszósportról

A new-yorki uszósportról

Érdekes levelet irt a német Ritter a Der Deutsche Schwimmernek. Szembehelyezi a hatalmas német propoziciókkal egy new-yorki mérkőzés egyszerü programját, melyen rendszerint nem szerepel más, mint egy 100 yardos hendikep, egy rövidtávu kezdőverseny, egy bajnokság és a vizipóló.

A vizipolót Amerikában máskép játszák, mint nálunk. Ott mindent szabad, minek következtében rendszerint óriási dulakodások folynak a labdáért, ugy a víz felett, mint a víz alatt. A viszony az európai vizipóló és az amerikai közt körülbelül olyan, mint a mi footballunk és a rugby-football közt.

Ritter szerint Daniels most komolyan visszavonulni készül. Terve az, hogy Buffaloba költözik. Oka e visszavonulásnak nem lehet más, mint az , hogy a fiatalok nagyon a nyakára nőttek a mesternek. Különösen áll ez a fiatal Reillyről, kinek eredményeit a Nemzeti Sport méltatta már. Ugy látszik, ő lesz Daniels utóda. Érdekes Ritter leveléből az az értesités is, mely szerint a new-yorki versenyek rendesen a NY Athletic Club uszodájában tartanak, Ez az uszoda 25 yardos és a mélyvizi fordulók miatt meglehetős nehéz.

A Diana-badot lebontják

A wieni uszók közt óriási rémületet okoz egy komoly formában elterjedt hir, mely szerint a Diana-badot lebontják. Még egyelőre senki nem tudja, hogyan lehet majd ezt az uszodát pótolni. Szó van arról, hogy a Communel-badot alakitják át téli uszodává.

Bretting vagy Kunisch?

A fényes német röpülő-uszók közül ez a két név kerül homloktérbe. Idén még nem találkoztak, de az elmult vasárnapi versenyek alkalmat adtak az összehasonlitásra. Bretting Hamburgban, Kunisch Breslauban vett részt egy 60 m-es gyorsuszásban.

A hamburgi és a breslaui uszodák hossza egyformán 20 m. s a fordulók is egyformán nehezek. Brettingnek és Kunischnak is egyforma erős ellenfelei voltak: előbbié Opitz, az utóbbié Brandstetter. Bretting ideje 0:53:2 volt, Kunisché 0:54:2. Bátran el lehet tehát mondani, hogy Bretting a jobbik.

Tréningfogadalom

Tudvalevőleg a Hellas Magdeburg a vezető német uszóegylet. Hogy ebben az egyletben milyen komolyan veszik a tréninget, az kiviláglik alanti tudósitásunkból.

Február 13-án a klub uszói teljes számban egybegyültek, hogy a megkezdendő tréning előtt fogadalmat tegyenek a tréningszabályok lelkiismeretes megtartására.

Az elnök üdvözlő szavai után a tagok egynekint léptek elő és kézadással jelezték a fogadalmat.