A nőknek nem lesz választó joguk

A Feministák Egyesülete és a nők választójogáért küzdő Férfi Liga a parlamentben képviselt összes pártokat megkereste az irányban, hogy küldjenek ki egy-egy képviselőt olyan pártközi-bizottság alakítására, a mely megegyeznék a nőknek adandó választójog mértékére nézve.

A Feministák Egyesülete és a Liga küldöttei tárgyaltak Giesswein Sándorral, mint a keresztény-szoczialista párt parlamenti képviselőjével és dr. Pető Sándor képviselővel. Úgy Giesswein, mint Pető bejelentették pártjuknak hozzájárulását. A legközelebbi napokban a többi párt képviselőivel, szeptember 7-én pedig gróf Apponyi Alberttal értekeznek a két egyesület megbízottai. A pártokkal folytatott tárgyalások eredményét a Feministák Egyesületének politikai bizottsága a Ház megnyitását megelőző napon, 16-án a Vigadó nagytermében tartandó politikai nagygyűlésen publikálja majd. Ezen a gyűlésen a feministák szónokai mellett a különböző pártok képviselői is felszólalnak.

Mint a „Budapesti Tudósító” illetékes helyen értesült, egyes lapokban megjelent ama híresztelés, mintha Lukács László miniszterelnök bárkivel szemben igéretet tett volna arra nézve, hogy a választójogi törvényjavaslatban a nők választói jogát megvalósítja, nem felel meg a valóságnak.