A Postások viadala

Facinek 1500 méteren rekordot javit

A Postások vasárnapi versenyének – mint előre jeleztük – a pozsonyi Facinek indulása adott különös érdekességet. Facinek a rekord javitásra alkalmatlan erős szélben is megjavitotta a magyar 1500 méteres rekordot, óriási főlénnyel győzve le hiressé vált ellenfeleit. Ha nincs szél, ugy ideje legalább 4-5 mp.-el jobb.

A közönség igen nagy örömmel fogadta a rokonszenves fiatal atléta győzelmét, mi pedig várjuk ujabbi szereplését és ujabbi rekordjait, mert Facinek van ezidőszerint képességénél fogva hivatva az 1 és 2 angolos rekord megjavitására, valamint 1500 méteren is szebb eredmény elérésére. A 100 méteres versenyt Jankovich hatalmas finisével a yarddal biztosan nyerte a 70 méternél még vezető Szalaival szemben.

Déván rossz 3-ik volt. (De azért Drezdába kiment). Szabó Béla a magasugrásban ujból beigazolta róla táplált feltevésünket s kis hijja, hogy be nem állitotta Somody 188 cm. rekordját. Diszkoszban Luntzer győzött s hogy nem a várt rekord alatt, menti az a körülmény, hogy előzőleg éjjeli szolgálata volt s fáradtan utazott a versenyre. (No meg rossz rendszerü tréningje).

A 120 yardos gátfutásban – sajnos – nemcsak a rekord, de a küzdelem is elmaradt, mert Kovács, aki egyébként infámisan rosszul startolt, a negyedik gátnál megbotlott s ezzel annyit veszitett, hogy felkellett a versenyt adnia. A junior 1000 méteres távon Horváth (MAC) győzött a rossz taktikával futó Gergely ellen.

A handicapek különben nem a legjobban sikerültek. Erős küzdelem után biztosan nyerte Weiszhaus a 3 angolos sikfutást, valamint igen érdekes volt a küzdelme a Postás és MAC között a 2000 méteres stafétában a MAC (200 és 400m.) által szerzett cirka 25m. előnyt Sawniky 600 méteren 5 méterre ledoglozta s igy Bodor könnyen győzött a fáradt Antal ellen. A rendezés igen jó volt.

Az egész verseny azért még sem érdemelte meg azt a nagy reklámot, amely megelőzte egy-két lap részéről. Csak igy tovább s majd teljesen megsemmisitik a közönség jóhiszemüségét.