Labdarugás: Szemle

A botránykrónika ismét gazdagabb lett egy durva, botrányos mérkőzéssel, amelyet nem annyira a játékosok, mint inkább a biró itéletei vaditottak el annyira, hogy inkább hasonlitott bikaviadalhoz, mint footballmérkőzéshez. A játékosok azonban, bármily igazságtalanul bánt is velük a biró, nem jogosultak oly durvaságokra, aminőket Révész és Csüdör csinált s ezért feltétlenül büntetést érdemelnek.

A MTK – BAK-mérkőzés I.félideje a tulfeszitett idegek dacára is simán folyt le. Ideális, szép játék mindkét részen s ha az elhangzott megjegyzések a mezőnyben előre sejtették is a II. félidőben történteket, a tribünről az őszi szezon legszebb mérkőzését élvezhettük.

MTK fölénye már az első pillanatokban kitűnt s a BAK-nak Károly nélkül gyenge halfsora nem volt elegendő a támadások feltartására, aminek természetes következménye lett hátrálásuk és csatársoruknak támogató nélkül maradása. Károly, mint jobbösszekötő állt fel, de érvényesülni nem tudott.

Annál többet volt a BAK védelme akcióban. Kutserának és Szury nak nagy feladatoto adott Szántó, Lane és a Kertészek lefogása – különösen az első kettőnek volt jó napja. A II. félidőben alig pár percnyi játék után kitört a lappangó düh és szenvedély. Salamon ugyanis kézzel stoppol egy labdát a gól előtt és berugja. A helyzetet mindenki látta, csak a biró nem – aki gólt itél, mire Révész és Csüdör felháboritó jelenetek közepette távoznak el a pályáról.

A biró itéletével eddig is elégedetlen közönség felháborodása nem ismert határt, mire a biró a játékot öt percre felfüggeszti. Majd Jancsareket és Fürstöt jelentéktelen faultok miatt kiállitja s ezzel kiegyenlit.. Most a MTK fölénye ismét teljes mértékben kidomborodik. Támadást támadásra vezet s ha a biró a szabályok ellenére egy gólt, amelyet Kertész lőtt, nem érvénytelenit, 3:2 arányban meg is nyerte volna a mérkőzést.

Igy végeredményben (8 perc még hátra van) 2:2 lett az arány. Addig azonban még egy pár inzultás és Kertész meg Késmárky kiállitása következett. Az Üllői-uton ez volt eddig a legnagyobb botrány.